Jeneveravonden

Beste ouders,

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen dus wij vliegen er met de ouderraad ook weer in met de traditionele jeneveravonden. Kom gerust op 6, 8 of 13 september mee genieten en een praatje slaan met leerkrachten en andere ouders na het oudercontact.

Behalve verschillende jenevers bieden wij natuurlijk ook non-alcoholische alternatieven aan.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Polderboswandeling

Beste Ouders & Kinderen,

Graag nemen we jullie mee voor een mooie wandeling dicht bij ’t Stad.

Iedereen is welkom. Hou er wel rekening mee dat het toch wel een afstand is van +- 8km en dat het gebruik van een buggy niet mogelijk is.

Taverne de Schorren is te bereiken via tram 2 & 4 en bus 13 & 140.

Graspolderlaan 32, 2660 Hoboken (Antwerpen)

Graag bij de inschrijving het aantal personen vermelden.
Inschrijven via mail : walter.gijkens@skynet.be

Er zal ook een drankje en hapje zijn, aangeboden door Slagerij Thyssen

polderboswandeling2016

Voordracht “Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet”

4maart

Kinderen opvoeden loopt niet altijd zo gemakkelijk. Tijdens deze introductie maak je kennis met het concept Nieuwe Autoriteit. Wat is het? Waarom is het belangrijk? Hoe kan je kinderen opvoeden vanuit Nieuwe Autoriteit?

Kinderen en jongeren zijn minder gevoelig geworden voor traditionele manieren van opvoeden en meer en meer komen ouders en opvoeders in situaties terecht waarvan ze niet meer weten hoe ze aan te pakken. Machteloosheid en hulpeloosheid kenmerken vaak hoe ouders en opvoeders zich voelen wanneer ze in een ingewikkelde strijd met hun kinderen terecht zijn gekomen. Haim Omer ontwikkelde een inspirerend en vernieuwend concept rond het begrip autoriteit met concrete handvaten om als ouder en opvoeder met kinderen om te gaan daar waar een klassieke aanpak vastloopt. De principes van Nieuwe Autoriteit worden toegelicht via concrete casussen.

Inschrijven via voorzitter@sintlievensouders.be of via onze Contact-pagina.